-
Odsek Visoka zdravstvena škola
-
Odsek Visoka turistička škola
-
Odsek Visoka hotelijerska škola
Akademija strukovnih studija Beograd – Odsek Visoka zdravstvena škola, u koizdavaštvu sa Fakultetom medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu izdaje elektronski časopis „Education and Research in Health Sciences“, ISSN 2956-0640 (Online). Ovaj stručno-naučni časopis posvećen objavljivanju radova iz oblasti zdravstvenih nauka i oblasti visokog obrazovanja u zdravstvenim naukama.
Časopis predstavlja nastavak časopisa „Zdravstveno obrazovanje„, koji je pokrenula Visoka zdravstvena škola strukovnih studija u Beogradu, 2017. godine.
Časopis objavljuje sledeće kategorije radova: originalne naučne radove, stručne radove, prikaze slučaja, pregledne radove, prethodna saopštenja, prikaze knjiga i drugo (naučna i stručna izlaganja sa konferencija, izveštaje i sl.). Izlazi dva puta godišnje u režimu otvorenog pristupa i svi objavljeni radovi se indeksiraju u Scindeksu. Digitalne kopije svezaka časopisa arhiviraju se u Digitalnom repozitorijumu Narodne biblioteke Srbije.
Više o časopisu možete saznati putem sledećeg linka.
Education and Research in Health Sciences – God. 2, broj 1, 2023.
Education and Research in Health Sciences – God.1, broj 2, 2022.
Education and Research in Health Sciences – God.1, broj 1, 2022.
Prvi broj naučno-stručnog časopisa Turističko poslovanje objavljen je 1992. godine. Od tada do danas, s određenim prekidima, a kontinuirano od 2008. godine, časopis izlazi dva puta godišnje (u junu i decembru). Misija časopisa je da omogući javno predstavljanje aktuelnih rezultata stručnih i naučnih istraživanja iz oblasti turizma i ugostiteljstva, ekonomije, mendžmenta, marketinga, prava, umetnosti, poslovne informatike.
Tokom 2022. godine potpisan je sporazum o saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom, Univerziteta u Novom Sadu čime je pomenuti fakultet postao saizdavač časopisa. Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, od 2022 godine časopis Turističko poslovanje kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja M52 i nosi 1.5 bod.
Brojevi časopisa su dostupni u otvorenom pristupu na sajtu Scindexa
Autori radove predaju u elektronskoj formi putem onlajn sistema za elektronsko uređivanje ASISTENT, koji je razvio Centar za evaluaciju u obrazovanju i nauci (CEON).
Pristup i registracija za servis vrše se na linku.
e-HotelLink je međunarodni, interdisciplinarni časopis sa slobodnim pristupom, čiji je cilj da promoviše i pospešuje istraživanja u svim poljima ugostiteljstva i gastronomije.
U ovom časopisu se objavljuju radovi koji su stručno recenzirani.
e-HotelLink inicira razmenu ideja između istraživača iz oblasti ugostiteljstva i gastronomije, kao i između obrazovnog kadra i profesionalaca iz relevantne industrije i ujedno obuhvata mnoštvo aktivnosti koje zajedno čine jedan od najbrže rastućih međunarodnih sektora. Ovaj časopis je tematski naslednik časopisa HotelLink koji je objavljivala Visoka hotelijerska škola počev od 2003. godine, jednom godišnje, od nedavno jedan od odseka Akademije strukovnih studija Beograd. Izuzetak od ovakve sheme objavljivanja jeste 2018. godina, kada je objavljena nova publikacija, zbornik radova kongresa HOTELPLAN.
Onlajn verziju časopisa objavljuje Akademija strukovnih studija Beograd – odsek Visoka hotelijerska škola.
CILJ I DELOKRUG
Časopis ima interdisciplinarni pristup i uključuje aspekte planiranja i usmerenja međunarodnih, nacionalnih i regionalnih studija u oblasti ugostiteljskog menadžmenta. Takođe se fokusira na međusobnu vezu između nauke o hrani i gastronomije. e-HotelLink poziva kako naučnike, tako i profesionalce da objavljuju izvorne naučne radove, pregledne radove, kao i originalne radove iz kuvarstva. Sadržaj ovog časopisa oslikava njegov integrativni pristup – u njemu se nalaze primarno istraživački radovi, diskusije o aktuelnim pitanjima, studije slučaja, izveštaji, prikazi knjiga i predstojećih događanja. U časopisu e-HotelLink se istražuju svi aspekti vezani za rastuće polje koje obuhvata interakciju između nauke o ishrani i gastronomije u oblastima poput hemije hrane, tehnologije hrane i gastronomskih tehnika, mikrobiologije hrane, senzorne analize, kulinarskih koncepta, kulinarskih trendova i gastronomskih iskustava – svih elemenata koji doprinose uživanju u obrocima. Takođe je veoma važno i istraživanje naučno zasnovanih obrazovnih programa u polju gastronomije, antropologije, gastronomske istorije i sociologije hrane. Sve ove oblasti znanja su krucijalne za gastronomiju jer doprinose boljem razumevanju ovog širokog pojma i njegovih praktičnih implikacija za nauku i društvo.
Osnovni cilj Časopisa je da podstakne istraživanja u različitim naučnim disciplinama, kao i da analizira inovacije u svim sektorima hotelske i turističke industrije. e-HotelLink vidimo kao most između akademske zajednice i industrije kroz intelektualnu razmenu ideja, trendova i paradigmatičnih promena u oblastima ugostiteljstva i gastronomije. Osim toga izražena je težnja ka primeni interdisciplinarnog pristupa u procesu rešavanja aktuelnih problema sa kojima se ugostiteljska privreda suočava, a u kontekstu sve brže promene ekonomske i geopolitičke arhitekture Evrope i sveta.
Smatramo da e-HotelLink predstavlja most koji povezuje akademski svet sa privredom putem intelektualne razmene ideja, trendova i pragmatičnih promena u oblasti ugostiteljstva i gastronomije.
NAKNADA ZA OBJAVU ČLANAKA
Časopis e-HotelLink ne naplaćuje troškove objavljivanja radova autorima ili trećim licima. Prijavljivanje rada za objavu i proces recenzije, kao i objava prihvaćenih članaka se ne naplaćuju. Napominjemo da ne postoje nikakvi skriveni troškovi.
PROCES RECENZIJE ČLANAKA
Kao deo celokupnog procesa objavljivanja članaka, autori, urednici i recenzenti će poštovati etička načela stručne recenzije. Urednici časopisa e-HotelLink se snažno zalažu za istraživački integritet i teže da spreče nastanak bilo kakvog naučno neprihvatljivog ponašanja, poput: netačnosti, krivotvorenja, plagijata, ponovnog objavljivanja i diskutabilnog autorstva. e-HotelLink koristi sistem dvostrukog slepog recenziranja za sve članke. Svaki rad pregledaju minimum dva recenzenta. Svrha stručne recenzije jeste da pomogne Uređivačkom odboru pri donošenju odluke da li rad treba prihvatiti za objavu ili ga odbiti. Pored toga, stručna recenzija ima i zadatak da pomogne autorima u poboljšanju kvaliteta njihovih članaka.
Radovi će biti recenzirani samo ukoliko prođu prvu fazu evaluacije koja se odnosi na njihovu formu i tematski opseg. Posebna pažnja se posvećuje tome da inicijalna evaluacija ne traje duže nego što je neophodno.
Pri normalnim okolnostima, proces recenzije traje do četiri nedelje, a u posebnim uslovima do tri meseca. Celokupan period od trenutka predaje rada do njegovog objavljivanja u proseku traje do 90 dana.
ETIČKO OBJAVLJIVANJE
Ovaj časopis prvenstveno ima za cilj objavljivanje naučnih radova koji su podlegli procesu dvostruke slepe recenzije i koji su kategorisani na sledeći način: izvorni naučni radovi, prethodna saopštenja i pregledni radovi. Izlaganja na stručnim skupovima, tehnički izveštaji i recenzije će takođe biti objavljene. Urednici zadržavaju pravo da, prethodno procesu dvostruke slepe recenzije, vrate autorima radove koji nisu adekvatno formatirani.
Radovi koji se predaju bi trebalo da budu originalni doprinos i ne smeju biti u procesu razmatranja za objavu u bilo kojoj drugoj publikaciji. Autori se moraju postarati da svi koautori doprinose naučnim rezultatima i pronalascima u određenoj meri kako bi se taj doprinos mogao smatrati koautorstvom.
Pridržavanje standarda etičkog ponašanja se očekuje od svih strana: autora, urednika, recenzenata i izdavača.
PLAGIJARIZAM
Plagijarizam predstavlja neetički čin prepisivanja tuđe izvorne ideje, procesa, rezultata ili reči, bez eksplicitnog priznanja originalnom autoru ili izvoru. Radovi za koje se ispostavi da su plagirani se automatski odbijaju i neće biti razmatrani za objavu u časopisu. Ukoliko se plagijarizam članka ustanovi nakon njegove objave, isti će biti opozvan.
OPOZIVANJE
Urednici časopisa će razmatrati opozivanje članaka u slučaju da se pojave dokazi o nepouzdanosti podataka ili rezultata, plagijatu, dvostrukom objavljivanju i neetičkom istraživanju. Ukoliko je članak u procesu istrage, izdaćemo “pismo upozorenja”. Svako obaveštenje o opozivanju rada će jasno objasniti zašto je rad povučen.
OTVORENI PRISTUP
Časopis e-HotelLink se objavljuje pod licencom Open Access. Celokupan njegov sadržaj je dostupan besplatno. Korisnici mogu da čitaju, preuzimaju, kopiraju, dele, štampaju, pretražuju članke u celosti, kao i da uspostave HTML linkove do njih, bez pribavljanja saglasnosti autora i izdavača.
Pravo da koriste sadržaj bez saglasnosti ne oslobađa korisnike od obaveze da daju priznanje časopisu.
ARHIVIRANJE DIGITALNE VERZIJE
U skladu sa zakonom, digitalni primerci svih objavljenih izdanja se arhiviraju u digitalnom repozitorijumu Narodne biblioteke Srbije.
SAMOARHIVIRANJE
Autori mogu da deponuju objavljenu verziju (PDF) svog rada u institucionalni repozitorijum, u nekomercijalne baze podataka, da ga objave na ličnim veb-stranicama (uključujući i društvene mreže za naučnike poput ResearchGate, Academia.edu i sl.), i/ili na sajtu institucije na kojoj su zaposleni, u bilo koje vreme nakon objavljivanja u časopisu.
Pri tom je potrebno da se navedu potpuni bibliografski podaci o osnovnom tekstu (autori, naslov članka, naziv časopisa, volumen, sveska, paginacija), kao i da se dostave linkovi za DOI članka i licencu.
AUTORSKA PRAVA
Članci koji su poslati za objavu u časopisu e-HotelLink ne smeju biti prethodno objavljivani u svojoj punoj ili relativno sličnoj formi, kao ni da budu razmatrani za objavu u nekoj drugoj publikaciji. Autori koji podnose članke za objavu garantuju da njihov rad ne predstavlja nikakvu povredu autorskih prava, a izdavača razrešavaju dužnosti da snosi ikakvu odgovornost u slučaju ispostavljanja bilo kakvih zahteva za naknadu štete. Autori zadržavaju autorska prava nad objavljenim člancima, a na izdavača prenose ne-ekskluzivno pravo da članak objavi, da u slučaju daljeg korišćenja članka bude naveden kao njegov prvi izdavač, kao i da distribuira članak u svim oblicima i medijima.
LICENCA
Licenca CC BY-NC-ND 4.0 dozvoljava trećim licima da preuzmu radove i njihovu distribuciju ako se pravilno naznačava ime autora i ako se delo ne menja i ne koristi u komercijalne svrhe. Drugim rečima, treće lice može da čita i preuzme članak, deli gas a prijateljima / kolegama / porodicom, ali ga mora ispravno citirati u svom radu. Članak se ne sme menjati ili koristiti kao osnov novog rada, niti se od njega sme zarađivati.
ODRICANJE ODGOVORNOSTI
Izneseni stavovi u objavljenim radovima ne izražavaju stavove urednika i redakcije časopisa. Autori preuzimaju pravnu i moralnu odgovornost za ideje iznesene u svojim radovima. Izdavač neće snositi nikakvu odgovornost u slučaju ispostavljanja bilo kakvih zahteva za naknadu štete.
Više o časopisu možete saznati putem sledećeg linka.
-
Odsek Visoka zdravstvena škola
-
Odsek Visoka turistička škola
-
Odsek Visoka hotelijerska škola
Akademija strukovnih studija Beograd – Odsek Visoka zdravstvena škola, u koizdavaštvu sa Fakultetom medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu izdaje elektronski časopis „Education and Research in Health Sciences“, ISSN 2956-0640 (Online). Ovaj stručno-naučni časopis posvećen objavljivanju radova iz oblasti zdravstvenih nauka i oblasti visokog obrazovanja u zdravstvenim naukama.
Časopis predstavlja nastavak časopisa „Zdravstveno obrazovanje„, koji je pokrenula Visoka zdravstvena škola strukovnih studija u Beogradu, 2017. godine.
Časopis objavljuje sledeće kategorije radova: originalne naučne radove, stručne radove, prikaze slučaja, pregledne radove, prethodna saopštenja, prikaze knjiga i drugo (naučna i stručna izlaganja sa konferencija, izveštaje i sl.). Izlazi dva puta godišnje u režimu otvorenog pristupa i svi objavljeni radovi se indeksiraju u Scindeksu. Digitalne kopije svezaka časopisa arhiviraju se u Digitalnom repozitorijumu Narodne biblioteke Srbije.
Više o časopisu možete saznati putem sledećeg linka.
Education and Research in Health Sciences – God. 2, broj 1, 2023.
Education and Research in Health Sciences – God.1, broj 2, 2022.
Education and Research in Health Sciences – God.1, broj 1, 2022.
Prvi broj naučno-stručnog časopisa Turističko poslovanje objavljen je 1992. godine. Od tada do danas, s određenim prekidima, a kontinuirano od 2008. godine, časopis izlazi dva puta godišnje (u junu i decembru). Misija časopisa je da omogući javno predstavljanje aktuelnih rezultata stručnih i naučnih istraživanja iz oblasti turizma i ugostiteljstva, ekonomije, mendžmenta, marketinga, prava, umetnosti, poslovne informatike.
Tokom 2022. godine potpisan je sporazum o saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom, Univerziteta u Novom Sadu čime je pomenuti fakultet postao saizdavač časopisa. Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, od 2022 godine časopis Turističko poslovanje kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja M52 i nosi 1.5 bod.
Brojevi časopisa su dostupni u otvorenom pristupu na sajtu Scindexa
Autori radove predaju u elektronskoj formi putem onlajn sistema za elektronsko uređivanje ASISTENT, koji je razvio Centar za evaluaciju u obrazovanju i nauci (CEON).
Pristup i registracija za servis vrše se na linku.
e-HotelLink je međunarodni, interdisciplinarni časopis sa slobodnim pristupom, čiji je cilj da promoviše i pospešuje istraživanja u svim poljima ugostiteljstva i gastronomije.
U ovom časopisu se objavljuju radovi koji su stručno recenzirani.
e-HotelLink inicira razmenu ideja između istraživača iz oblasti ugostiteljstva i gastronomije, kao i između obrazovnog kadra i profesionalaca iz relevantne industrije i ujedno obuhvata mnoštvo aktivnosti koje zajedno čine jedan od najbrže rastućih međunarodnih sektora. Ovaj časopis je tematski naslednik časopisa HotelLink koji je objavljivala Visoka hotelijerska škola počev od 2003. godine, jednom godišnje, od nedavno jedan od odseka Akademije strukovnih studija Beograd. Izuzetak od ovakve sheme objavljivanja jeste 2018. godina, kada je objavljena nova publikacija, zbornik radova kongresa HOTELPLAN.
Onlajn verziju časopisa objavljuje Akademija strukovnih studija Beograd – odsek Visoka hotelijerska škola.
CILJ I DELOKRUG
Časopis ima interdisciplinarni pristup i uključuje aspekte planiranja i usmerenja međunarodnih, nacionalnih i regionalnih studija u oblasti ugostiteljskog menadžmenta. Takođe se fokusira na međusobnu vezu između nauke o hrani i gastronomije. e-HotelLink poziva kako naučnike, tako i profesionalce da objavljuju izvorne naučne radove, pregledne radove, kao i originalne radove iz kuvarstva. Sadržaj ovog časopisa oslikava njegov integrativni pristup – u njemu se nalaze primarno istraživački radovi, diskusije o aktuelnim pitanjima, studije slučaja, izveštaji, prikazi knjiga i predstojećih događanja. U časopisu e-HotelLink se istražuju svi aspekti vezani za rastuće polje koje obuhvata interakciju između nauke o ishrani i gastronomije u oblastima poput hemije hrane, tehnologije hrane i gastronomskih tehnika, mikrobiologije hrane, senzorne analize, kulinarskih koncepta, kulinarskih trendova i gastronomskih iskustava – svih elemenata koji doprinose uživanju u obrocima. Takođe je veoma važno i istraživanje naučno zasnovanih obrazovnih programa u polju gastronomije, antropologije, gastronomske istorije i sociologije hrane. Sve ove oblasti znanja su krucijalne za gastronomiju jer doprinose boljem razumevanju ovog širokog pojma i njegovih praktičnih implikacija za nauku i društvo.
Osnovni cilj Časopisa je da podstakne istraživanja u različitim naučnim disciplinama, kao i da analizira inovacije u svim sektorima hotelske i turističke industrije. e-HotelLink vidimo kao most između akademske zajednice i industrije kroz intelektualnu razmenu ideja, trendova i paradigmatičnih promena u oblastima ugostiteljstva i gastronomije. Osim toga izražena je težnja ka primeni interdisciplinarnog pristupa u procesu rešavanja aktuelnih problema sa kojima se ugostiteljska privreda suočava, a u kontekstu sve brže promene ekonomske i geopolitičke arhitekture Evrope i sveta.
Smatramo da e-HotelLink predstavlja most koji povezuje akademski svet sa privredom putem intelektualne razmene ideja, trendova i pragmatičnih promena u oblasti ugostiteljstva i gastronomije.
NAKNADA ZA OBJAVU ČLANAKA
Časopis e-HotelLink ne naplaćuje troškove objavljivanja radova autorima ili trećim licima. Prijavljivanje rada za objavu i proces recenzije, kao i objava prihvaćenih članaka se ne naplaćuju. Napominjemo da ne postoje nikakvi skriveni troškovi.
PROCES RECENZIJE ČLANAKA
Kao deo celokupnog procesa objavljivanja članaka, autori, urednici i recenzenti će poštovati etička načela stručne recenzije. Urednici časopisa e-HotelLink se snažno zalažu za istraživački integritet i teže da spreče nastanak bilo kakvog naučno neprihvatljivog ponašanja, poput: netačnosti, krivotvorenja, plagijata, ponovnog objavljivanja i diskutabilnog autorstva. e-HotelLink koristi sistem dvostrukog slepog recenziranja za sve članke. Svaki rad pregledaju minimum dva recenzenta. Svrha stručne recenzije jeste da pomogne Uređivačkom odboru pri donošenju odluke da li rad treba prihvatiti za objavu ili ga odbiti. Pored toga, stručna recenzija ima i zadatak da pomogne autorima u poboljšanju kvaliteta njihovih članaka.
Radovi će biti recenzirani samo ukoliko prođu prvu fazu evaluacije koja se odnosi na njihovu formu i tematski opseg. Posebna pažnja se posvećuje tome da inicijalna evaluacija ne traje duže nego što je neophodno.
Pri normalnim okolnostima, proces recenzije traje do četiri nedelje, a u posebnim uslovima do tri meseca. Celokupan period od trenutka predaje rada do njegovog objavljivanja u proseku traje do 90 dana.
ETIČKO OBJAVLJIVANJE
Ovaj časopis prvenstveno ima za cilj objavljivanje naučnih radova koji su podlegli procesu dvostruke slepe recenzije i koji su kategorisani na sledeći način: izvorni naučni radovi, prethodna saopštenja i pregledni radovi. Izlaganja na stručnim skupovima, tehnički izveštaji i recenzije će takođe biti objavljene. Urednici zadržavaju pravo da, prethodno procesu dvostruke slepe recenzije, vrate autorima radove koji nisu adekvatno formatirani.
Radovi koji se predaju bi trebalo da budu originalni doprinos i ne smeju biti u procesu razmatranja za objavu u bilo kojoj drugoj publikaciji. Autori se moraju postarati da svi koautori doprinose naučnim rezultatima i pronalascima u određenoj meri kako bi se taj doprinos mogao smatrati koautorstvom.
Pridržavanje standarda etičkog ponašanja se očekuje od svih strana: autora, urednika, recenzenata i izdavača.
PLAGIJARIZAM
Plagijarizam predstavlja neetički čin prepisivanja tuđe izvorne ideje, procesa, rezultata ili reči, bez eksplicitnog priznanja originalnom autoru ili izvoru. Radovi za koje se ispostavi da su plagirani se automatski odbijaju i neće biti razmatrani za objavu u časopisu. Ukoliko se plagijarizam članka ustanovi nakon njegove objave, isti će biti opozvan.
OPOZIVANJE
Urednici časopisa će razmatrati opozivanje članaka u slučaju da se pojave dokazi o nepouzdanosti podataka ili rezultata, plagijatu, dvostrukom objavljivanju i neetičkom istraživanju. Ukoliko je članak u procesu istrage, izdaćemo “pismo upozorenja”. Svako obaveštenje o opozivanju rada će jasno objasniti zašto je rad povučen.
OTVORENI PRISTUP
Časopis e-HotelLink se objavljuje pod licencom Open Access. Celokupan njegov sadržaj je dostupan besplatno. Korisnici mogu da čitaju, preuzimaju, kopiraju, dele, štampaju, pretražuju članke u celosti, kao i da uspostave HTML linkove do njih, bez pribavljanja saglasnosti autora i izdavača.
Pravo da koriste sadržaj bez saglasnosti ne oslobađa korisnike od obaveze da daju priznanje časopisu.
ARHIVIRANJE DIGITALNE VERZIJE
U skladu sa zakonom, digitalni primerci svih objavljenih izdanja se arhiviraju u digitalnom repozitorijumu Narodne biblioteke Srbije.
SAMOARHIVIRANJE
Autori mogu da deponuju objavljenu verziju (PDF) svog rada u institucionalni repozitorijum, u nekomercijalne baze podataka, da ga objave na ličnim veb-stranicama (uključujući i društvene mreže za naučnike poput ResearchGate, Academia.edu i sl.), i/ili na sajtu institucije na kojoj su zaposleni, u bilo koje vreme nakon objavljivanja u časopisu.
Pri tom je potrebno da se navedu potpuni bibliografski podaci o osnovnom tekstu (autori, naslov članka, naziv časopisa, volumen, sveska, paginacija), kao i da se dostave linkovi za DOI članka i licencu.
AUTORSKA PRAVA
Članci koji su poslati za objavu u časopisu e-HotelLink ne smeju biti prethodno objavljivani u svojoj punoj ili relativno sličnoj formi, kao ni da budu razmatrani za objavu u nekoj drugoj publikaciji. Autori koji podnose članke za objavu garantuju da njihov rad ne predstavlja nikakvu povredu autorskih prava, a izdavača razrešavaju dužnosti da snosi ikakvu odgovornost u slučaju ispostavljanja bilo kakvih zahteva za naknadu štete. Autori zadržavaju autorska prava nad objavljenim člancima, a na izdavača prenose ne-ekskluzivno pravo da članak objavi, da u slučaju daljeg korišćenja članka bude naveden kao njegov prvi izdavač, kao i da distribuira članak u svim oblicima i medijima.
LICENCA
Licenca CC BY-NC-ND 4.0 dozvoljava trećim licima da preuzmu radove i njihovu distribuciju ako se pravilno naznačava ime autora i ako se delo ne menja i ne koristi u komercijalne svrhe. Drugim rečima, treće lice može da čita i preuzme članak, deli gas a prijateljima / kolegama / porodicom, ali ga mora ispravno citirati u svom radu. Članak se ne sme menjati ili koristiti kao osnov novog rada, niti se od njega sme zarađivati.
ODRICANJE ODGOVORNOSTI
Izneseni stavovi u objavljenim radovima ne izražavaju stavove urednika i redakcije časopisa. Autori preuzimaju pravnu i moralnu odgovornost za ideje iznesene u svojim radovima. Izdavač neće snositi nikakvu odgovornost u slučaju ispostavljanja bilo kakvih zahteva za naknadu štete.
Više o časopisu možete saznati putem sledećeg linka.